← Terug

Severiano Paoli

Contrabassist

Severiano Paoli voltooide zijn studie contrabas aan het Instituto Musicale L. Boccherini te Lucca bij M. Gabriele Ragghianti. Aan het Prins Claus Conservatorium (Groningen)  en bij Wolfgang Güttler (SWR Sinfonieorchester Baden-Baden en Freiburg) studeerde hij verder. Hij heeft masterclasses gevolgd bij Europa’s beste contrabassisten. In de oude muziekpraktijk verdiepte hij zich onder leiding van bij Margaret Urquhart (Conservatoria van Den Haag en Amsterdam) en bij Robert Franenberg, bassist bij het Rotterdam Philharmonisch Orkest en de Nederland Bach Vereniging. Hij geeft regelmatig zijn medewerking aan verschillende orkesten, Italiaanse zowel als Franse en Nederlandse. Een grote stap in zijn carrière is dat hij onlangs aanvoerder is geworden van de contrabassisten in het barokensemble van Nathalie Stutzmann.
Hij bespeelt zowel de ‘gewone’ contrabas als de meestal 5- of 6-snarige violone, die anders is gestemd en daardoor ander soort partijen speelt.
Sinds 2018 is hij een Leatherwood Bespoke Rosin artiest, wat betekent dat hij een officieel verklaarde voorstander van deze heel speciale hars is en daar ook adviezen over geeft (hars bepaalt mede de werkbaarheid en het karakter van de strijkstok).